Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

SM deltävling 3 – Tuvängen, Stockholm

3 augusti, 2014

Gratis

Välkommen till Södertälje Tuvängen Ring för den tredje deltävlingen i Svenska Mästerskapen i Supermoto 2014.

Vi hälsar besökare välkomna till arrangemanget mellan 11:00-16:00 söndagen den 3:e augusti. Cafeteria finns på plats med fikabröd, kaffe och lättare lunch. Arrangemangets Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1457536534478911/Arrangör är Södertälje Kart Racing Club (SKRC).

 

Svenska Mästerskapen i supermoto besöker för första gången Stockholm i den tredje deltävlingen för säsongen 2014

Fler än 15 elitförare intar den 3:e augusti på Tuvängen Ring, Södertälje

Svenska eliten inom supermoto gör för första gången upp på motorbanan Tuvängen Ring i Södertälje. Det är även första gången SM-serien i supermoto besöker Stockholmsregionen. Tävlingen är öppen för internationella deltagare och de drygt 20-tal svenska förarna får sällskap av både norska och finska förmågor. I samband med SM-deltävlingen arrangeras även en tävling för klassen Open som blandar blivande stjärnskott och motionärer.

Svenska mästerskapen i supermoto består säsongen 2014 av sju deltävlingar som besöker städerna Örebro, Våler (Norge), Södertälje, Linköping, Eskilstuna, Trögstad (Norge) och Borås. Besökare på Tuvängen Ring den 3:e augusti får se regerande svenska mästaren Henrik Karlsson (Yamaha) försvara sin titel för femte året i rad. För närvarande ligger Fredrik ”Biffen” Eriksson (Honda) tvåa och årets comeback på seriens enda tvåtaktare, John Stambeck (KTM), ligger trea.

I Open-klassen kan vi notera att en av årets nykomlingar, Mattias Engbom (Honda), ligger etta i sitt första år i serien och har vunnit de första två deltävlingarna. Fredrik Sterling (KTM) håller andraplaceringen medan Marcus Bäckström (Honda) intar tredjeplaceringen. Ligans yngsta förare på blott 15 år, Oskar Carlsson (Yamaha), jagar pallplats på en fjärde placering och det på seriens enda 250cc.

Mer information om arrangemanget på Tuvängen Ring den 3:e augusti kan läsas på www.tuvangen.se.

Vad är Supermoto?

Supermoto är en relativt ung motorcykelsport, som är lättigenkännlig då loppen sker på en bana bestående av både asfalt och grus. Förarna kör motocrosscyklar, eller supermotarder som de även kallas, som anpassats till bankörningen bland annat genom valet av däck (slicks), bromsar och fjädring. Sporten kännetecknas av glädje, lättsamhet och publikfrierier som bakhjulsåkande. Samtidigt är själva körningen actionbetonad där det mest karakteristiska är när åkarna går på ställ, ”slidar”, in och ur kurvorna.

Normalt så sker loppen på permanenta anläggningar, ofta go-cartbanor, men till sporten hör även skapandet av temporära banor på till exempel parkeringar för att komma närmare publiken. Svenska Mästerskapen består i år av fler än 60 licensierade förare i åldrarna 14-63. Både Elit- och Open-klasen körs som standard på 450cc 4-taktare men variationer kan förekomma. Mer information om supermoto och årets tävlingar med aktuella resultat finns på supermotosweden.se.

Kontaktinformation inför deltävling 3 på Tuvängen Ring

För ytterligare information, kontakta:

Maeva Sponbergs, medieansvarig sektion Supermoto, arrangerande klubb SKRC
Telefon: 0701-708085, mail: maeva@tuvangen.se

För fotografer som önskar ackreditera sig till evenemanget skall anmälan ske senast två dagar innan till Maeva Sponbergs. Antalet platser på banan är begränsade.

Detaljer

Datum:
3 augusti, 2014
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,
Webbplats:
http://www.tuvangen.se/

Arrangör

Tuvängen SKRC
Webbplats:
http://www.skrc.se/

Plats

Tuvängen Ring
Getaskogen 3
Södertälje, 15295 Sverige
+ Google Map
Webbplats:
http://skrc.se/