Det är inte längre någon nyhet att sektionen har valt att skicka två lag till Supermoto of Nations (SMoN) 2014.
2013 deltog Sverige endast med ett juniorlag som bestod av Kevin Fagré, Hampus Gustafsson och Max Ericsson. Juniorerna placerade sig trea i juniorklassen och på en 13:e plats totalt. Senast vi kunde se ett svenskt seniorlag i deltagarlistorna så körde Ken Svanberg, Henrik Karlsson och Fredrik Eriksson. Även de tog en 13:e plats i totalen, 2011.

Årets seniorlag består av Henrik Karlsson, Fredrik Eriksson samt John Stambeck.Henrik Karlsson Fredrik Eriksson John Stambeck

Seniorlaget
Henrik Karlsson har nyligen säkrat sin 6:e SM-titel med en deltävling kvar att köra. Han har gjort det genom att vinna alla heat i år utom ett som vanns av Fredrik.
Fredrik Eriksson är en av dom som har jagat Henrik hela säsongen. Han håller för närvarande 2:a platsen och kör för att hålla John bakom sig på 3:e platsen.
John Stambeck har varit med och gjort det här året lite besvärligare för Fredrik än vad vi hade räknat med. Han har fortfarande möjligheten att stjäla 2:a platsen från Fredrik, vi ser med spänning fram emot den sista deltävlingen i Borås.
Lagledare: Ola Eifrém

SMON

Juniorlaget
Kevin Fagré placerade sig på 9:e plats i årets EM i Supermoto, vilket är hans bästa resultat i EM.
Hampus Gustafsson ligger idag på 4:e plats i SM-serien. Även han gör sin bästa säsong hittills i år.
Max Ericsson skadade axeln i år och har missat ett antal poäng. Han har tillfrisknat under året och under senaste tävlingen på Gröndal så såg han vass ut. Han ligger på en 8:e i totalen.
Lagledare: Ola Andersson

Vi har fördelen av att ha lag där förarna i år individuellt har presterat över, eller likvärdigt, sina tidigare resultat. I och med att det är en lagtävling så räknas alla förares resultat, dock räknas det sämsta resultatet bort efter 3 heat. Varje heat består av 2 förare från respektive lag. Varje förare kör 2 heat. Det ger 6 resultat och man får räkna dom 5 bästa resultaten.

Det är svårt att sia om placeringar utifrån deltagarlistan, speciellt som seniorlaget inte deltog förra året. Vårt juniorlag möter i år fem nationer i sin klass. Av dessa är det bara Österrike som var med ifjol, de var även vinnarna i juniorklassen 2013.

Österrikarna har i år tappat Manuel Hagleitner till seniorlaget. Han ersätts av Robert Gattinger. Vi möter stora utmaningar men vi önskar båda lagen lycka till och vi kommer att följa dom hemifrån.

Årets tävling går i Italien,Cremona, den 12 oktober.
Fullständig anmälningslista hittar ni här.

0 Shares:
1 comment
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like