I helgen gick den 6e VM deltävlingen utanför Triscina på Sicilien. 3500 kilometer från min hemstad Örebro. Så det va ju en bit att åka. Det blev iaf 2150 km med Henkes buss till norra Italien innan vi tog färjan över medelhavet från Genova till Palermo. Sedan va det ju ”bara” 120 km tvärs över ön till Triscina så va vi ju framme på fredagskvällen. Det har varit varmt här. Onödigt varmt. Hälften hade räckt. Men men………. det jämnar säkert ut sig då det är kallt någon annan stans.

Hur gick tävlingen då? Som vanligt vad det bröderna Adrian och Tomas Charerya och Mauno Hermunen som ägde på banan. Både träning, tidskval och rejs. Även våran svenske vän Henke Karlsson va ju med. Henke tyckte banan var hal. Väldigt hal. Och denna tävling blev inte den tävling under VM säsongen som Henke var mest nöjd med. Henke kvalade in på 16e plats och var inte nöjd med det. Men han hade gjort så gott han kunde. Och gör man det så kan man ju inte begära så mycket mera.

Henke körde det första rejset utan särskilt större motivation. Han försökte men det ville sig inte riktigt. Han hade inte farten som krävdes för att plocka placeringar. Henke slutade totalt på en 14e plats i första heatet. I andra heatet så kom han iväg skapligt. Behöll sin fart och va med. Tappade inte så mycket på framförvarande som i första heatet. Och fick till en skapligt bra fart. Henke gick i mål även i detta heat på en fjortonde plats. Totalt blev det således en 14e plats för Henke.

Fredrik Eriksson som även han vad här denna helg och körde i EM klassen meddelar att han helst ville glömma denna tävling. Han hade hyrt in sig på en Hondamotorcykel i Asseris Kingeling och Uros Nastranis team. Ingenting stämde för honom och han hittade aldrig någon fart på den maskin han hade lånat denna helg. Det blev två st sista platser för Fredrik. Bra kämpat iaf av Fredrik tycker jag.

Om man skall summera denna helg som helhet så var det som vanligt ett bra arrangemang av Youthstream. Allt flöt på bra, inga större incidenter och det var professionellt anordnat.

Nästa vecka går den sista tävlingen i södra Frankrike. På gränsen till Spanien. Jag återkommer med rapport om det då. Hej så länge.