Nu när säsongen 2014 står för dörren och det är dags att ta nya tag, tänkte vi att det var dags att öppna upp en frågelåda här på Supermotosweden.se. Vi har uppmärksammat att det kommer många följdfrågor på information som presenteras från sektionen och dessa ställs i varierande form på Facebook och här i kommentarerna. För att ge både läsare, förare och sektionen ett medium för kommunikation, så öppnar vi helt enkelt en frågelåda där vi skall göra vårt bästa för att få alla frågor besvarade.

Formella frågor gällande regelverk, resonemang och annat från sektionen kommer att skickas vidare för att besvaras av antingen supermotosektionen eller kansliet på Svemo, men vi tänkte även öppna för frågor gällande “allt om supermoto”. Dvs har du frågor gällande däcktryck, vilket skinnställ som funkar bäst eller vart du kan köpa billigast delar för att pimpa din hoj, så ska vi försöka hjälpa till. Där vi inte själva eller Google kan svara, hoppas vi att vi kan få ta hjälp av de många duktiga läsare vi har för att kunna besvara frågorna 😉

Vi kommer att försöka sammanställa frågor vi får in och publicera svar så snabbt som möjligt, dock max en gång i veckan för att hinna med.  Har du frågor, tveka inte att skicka in en fråga via vårt kontaktformulär, via mail på hej@supermotosweden.se eller kommentera artiklarna här på siten.

För att kickstarta så kör vi igång med frågor som snappats upp gällande kalendern 2014:

[show_hide title=”Fråga 1: Varför har man valt att planera tävlingar i Norge?”]Svar 1: Därför att Norge vill ha ett samarbete med svensk supermoto, och Norge erbjöd sig att arrangera två st deltävlingar. Varken Sverige eller Norge kan skryta med att vara någon stor nation i supermoto men tillsammans kan vi kanske få sporten att växa. Intresset hos Svenska klubbar var tyvärr även lågt i år och vi skulle annars landat på två färre tävlingar. [/show_hide] [show_hide title=”Fråga 2: Får man köra Svenskt Mästerskap i ett annat land?”]Svar 2: Absolut, det finns inga geografiska hinder.[/show_hide] [show_hide title=”Fråga 3: Kommer tävlingarna i Norge ingå i själva SM-serien?”]Svar 3: Ja, deltävlingarna i Norge kommer att ingå i svenska mästerkapsserien.[/show_hide] [show_hide title=”Fråga 4: Kommer open att köras i Norge?”] Svar 4: Openklassen kommer att köras i Norge (det är dock alltid upp till varje arrangör att bjuda in till de olika klasserna).[/show_hide] [show_hide title=”Fråga 5: Vilken licens krävs för att tävla i Norge?”]Svar 5: En internationell seniorlicens eller en internationell elitlicens krävs för att tävla i Norge*.[/show_hide] [show_hide title=”Fråga 6: Kommer Tuvängen få något grus?”]Svar 6: Ja. [/show_hide]

* Notera att förhoppningen är att supporterklassen open på de svenska tävlingarna ska kunna köras på en baslicens. En uppgradering krävs då för att delta i de Norska deltävlingarna. Vi avvaktar besked gällande baslicensen med ett godkänt uppdaterat reglemente från Svemo och kommer med mer detaljer så snart det är klubbat. 

 

Veckans frågor besvarades av sektionen och ansvariga på Tuvängen. Har ni fler frågor så fortsätter vi nästa vecka!

0 Shares:
1 comment
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like