Alla som har följt väderprognoserna under veckan, vilket alla förare förmodligen har gjort slaviskt, såg att det varierade från strålande sol till att det skulle vara en helt blöt dag. Dagen innan racet var det strålande sol. Varmt och skönt för dom som var på Örebro och tränade. Vid 20-tiden på fredagen så kom det regn ute på banan.

Lördagmorgon bjöd på regn under förarmötet men det avtog fram tills dess att träningarna startade.
Grusdelen var smetig när träningarna drog igång. Vilket ledde till att efter Elit och Opens träningspass så var det lera över större delen av banan. Banan sopades inför tidskvalen och solen kom fram för att hjälpa till med upptorkningen.
Inför dom sista finalerna var grusdelen riktigt bra men asfaltsdelen bjöd fortfarande på väldigt dammigt underlag.

I Elit så satte John Stambeck snabbaste tid med 1:03.061, en hårsmån bättre än regerande svenske mästaren Henrik Karlsson på 1:03.071.

I Open så hade Oskar Carlsson snabbaste tid 1:07.271, halvsekunden snabbare än nykomlingen Mattias Engbom.

Elits första race vanns av Henrik K med nästan 13 sek ner till tvåan, Fredrik Eriksson som startade på tredje plats. John Stambeck körde omkull på varv tre men kämpade sig tillbaka upp till en fjärde plats bakom Pär Hammarstrand.

Det andra Elitracet vanns även det av Henrik K, dock “endast” med knappa fyra sek framför andra placering. Där vi i det här heatet hittade John som försvarade sig emot Fredrik fram till 14:e varvet där han körde omkull på grusdelen. Han tog sig dock upp och kunde behålla sin tredjeplats innan Pär hann ikapp.

Opens första heat startade med en krasch mellan kurva ett och två. Oskar körde omkull och såg ut att fastna med benet under sin 250 och bröt sedan loppet. Mattias kunde ohotad köra sitt eget race och tog segern med 13 sek före Carl-Philip Sagström, som även han är en rookie i år. Marcus Bäckström tog tredjeplats här på sin hemma bana.

Opens andra heat avslutades likadant.

Vi gratulerar Henrik och Mattias till totalsegrarna idag i Örebro och ser fram emot att följa deras väg till totalvinsten?
Eller har vi några förare som vill vara med och slåss om titeln 2014?

Resultat från i helgen (ctrl-klicka för att öppna i ny flik):

Elit friträning 1

Elit friträning 2

Elit tidsträning

Elit race 1

Elit race 2

Elit sammandrag

Open friträning

Open tidsträning

Open race 1

Open race 2

Open sammandrag

Tabellsammanställningen hittar ni här.

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like