I fredags fyllde Ola Andersson 69 år, idag så tog han hem totalsegern i deltävling 1 i openklassen.

Efter en dyster väderprognos i veckan så var det mest glada miner när dagen började med 13 grader och moln men avslutades med nära på 20 grader och sol.

Efter dagens tidskval så hade vi sex stycken förare i open som var inom en sekund av varandra. Det var fyra snabba killar i Kim Lifvenborg, Linus Hellberg, Ola Andersson och Filip Hellberg.
Heat 1 bjöd på riktigt rolig fight mellan dom fyra. Kim ledde klungan med Ola i hasorna.
Efter några varv tog sig Linus förbi Ola upp till andra platsen och började pressa Kim. Linus fick till slut sin lucka men hade otur med en varvning som uppehöll honom Heat 1 delt 1på innern och Kim kunde passera på utsidan. Linus tog tillbaka ledningen men Kim var till slut den som tog heatsegern. Ola blev uppvaktad länge av Filip som letade en lucka att köra om på denna smala bana. Till slut så såg han en möjlighet i långhögern och dyker på innern precis innan utgången. Tyvärr så räckte inte fästet till och Filip glider omkull och ut i gräset. Olas ungdomliga reflexer räddade situationen och han klarade sig oberörd ifrån händelsen.

Till heat 2 så hade Linus mekaniska problem och kom aldrig till starten i tid. Kim körde omkull, Filip tog segern och Ola rullade in på en fjärde plats.

Finalheatet startar med Johan Altzar i pole. I finalheatet vänder man på startordningen för dom tio snabbaste förarna under heat 1 och 2. Så vår klunga med snabba förare får starta ifrån position 7 till 10. Då Amsberg är en väldigt smal bana så tar det nästan hela heatet innan Linus och Filip har lyckats ta sig igenom och Linus kan korsa mållinjen först. Ola får än en gång använda sina blixtsnabba reflexer och undvika att köra på Joakim Danielsson som kör av banan. Kim kör omkull tidigt i finalen och bryter.

Ola vinner således dagens tävling med 43 poäng över Linus 40 och Filips 39. Ola bevisar än en gång att erfarenhet vinner över mod och att gammal faktiskt är äldst.

I elit så dominerade Hampus alla träningar, kval och heat. Hampus leder nu SM. Hampus Gustafson

Open dam vanns av Christina Winnergren, Amanda Karlsson kom på andra plats och nykomlingen Maria Thomsen på tredjeplats.

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like