Helgens SM-deltävling gick av stapeln i Linköping. LMS stod som arrangör när 33 förare gjorde upp om segern i våra två klasser.

I SM-klassen Elit, vann Henrik Karlsson totalen före Fredrik Eriksson. Fredrik tog sig förbi Henrik i första heatet och lyckades hålla honom bakom sig över mållinjen. I andra heatet så tog Fredrik ledningen tidigt och tvingade Henrik till jakt. Henrik körde om två gånger och lyckades sedan hålla Fredrik bakom sig till slutet. Hampus Gustafsson, som har visat sig vara en riktig utmanare i år, stod på tredje pallplats efter dagens tävlingar.

I Open-klassen stod åter igen Mattias Engbom på toppen av pallen, följd av norrmannen Lars-Erik Lindell samt Thomas Söderberg. Efter förmiddagens tidskval så var Mattias trea tätt följd av Oskar Carlsson och Johan Granvik. Dock hakade Johan och Oskar ihop i första kurvan, heat 1. Det resulterade i en omstart som varken Oskar eller Johan kunde delta i. Mattias kunde ohotad ta hem segern. I heat 2 så var Johan tillbaka till start men hade problem att hålla samma tempo som tidigare under dagen.

Vi tackar LMS för ännu en underhållande tävling på en utmanande bana.

 

Uppdaterad tabell samt resultat finns samlat på resultatsidan.

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like