I helgen kördes den första deltävlingen i den svenska Supermoto-serien och Örebro stod som värd för de 34 förare som deltog.

Under lördagen och natten mot söndag regnade det kraftigt över banan. Funktionärerna hade jobbat med att få banan så bra som möjligt och det såg ut som att förarna på Söndagen, trots det halkiga underlaget, tyckte att banan var i bra skick. Idogt arbete till trots så var banan efter de första träningarna relativt täckt med jord och lera över asfaltssträckningen. Det medförde att vi fick se många förare köra omkull på den kurviga delen precis efter gruset.

Förhållandena blev bättre under eftermiddagen och efter att banan sopats så hjälpte solen till att torka upp underlaget. Första heatet i open kördes på regndäck men till heat 1 i Elit så var det en torr och ren bana för förarna.

Elit-klassen vanns av hemmaföraren Henrik Karlsson framför Anton Christensen på andraplats och Fredrik Eriksson på tredje. Henrik Karlsson supermoto Örebro
I heat 1 så hade Henke 17,5sek ned till Anton. I heat 2 var det “bara” 6,8sek som skiljde dom åt. Värt att notera är att Henke körde sina 15 varv i heat 1 på 14,11.799 och i heat 2 på 14,12.687.  Vi kan konstatera att Henke är väldigt jämn i sin körning. Under båda heaten så var det en tät fight bakom pallplatserna. Det bådar gott för en underhållande säsong 2015.

Open-klassen vanns av Jens Selling med Carl Wennerberg på andraplats med Johan Granvik på tredje. Jens Selling Johan Granvik Carl Wennerberg Supermoto Örebro
I första heatet körde Jens omkull när han skulle ta sig förbi en varvad förare. Han blev liggande och heatet rödflaggades. Jens var dock tillbaka på hojen när omstarten gick och kämpade för sina placeringar. Efter heatet såg det ut som att han hade ont, men han ställde ändå upp på startplattan inför race 2. Carl imponerade med att komma som en rookie och sätta opens snabbaste varv för helgen samt att ta andraplatsen. Johan ledde heat 1 till en början men körde omkull på asfalten och tappade några placeringar.

Officiella resultat publiceras på Svemos hemsida.
För varvtider se eventet på Amigoo.se.

Det var en händelserik helg i Örebro och vi ser nu fram emot nästa deltävling som går på Tuvängen i Södertälje.

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like