Tuvängen visade sig från sin bästa sida större delen av dagen. Varmt och skönt. Vilket brukar betyda att förarna får slita för sina varvtider. Men det hindrade inte Hampus Gustafson och Simon Vilhelmsen som satte imponerande bra tider på kvalet.

Elit gästades i helgen av Vilhelmsen ifrån Danmark. Han vann ifjol FIM supermoto Asien serien. Hampus var tillbaka ifrån sin EM-satsning och Otto Lappalainen var sugen på revansch på Anton Christensen efter att ha blivit ifrånkörd i Örebro.
Simon vann alla tre heat medans Hampus blev tvåa i första och sista. Hampus hade otur med en punktering i andra heatet som gjorde att han hankade in på en sista plats. Anton hade serieledningen inför helgen men fick se sig omkörd av Otto i två av heaten. Både Anton och Otto hade lite strul under dagen men Otto var den som fick ihop mest poäng av dom två och leder nu SM med en poäng.

Jonas Skovby SupermotoI open fick vi lära oss ett nytt namn, Jonas Skovby. Många kanske känner honom som en stuntkille på moppe/motard från youtube. Men nu har han även visat att han kan åka fort. Jonas vann totalen idag efter att ha kört i mål som 1:a, 1:a och 2:a. Många blev imponerade av Jonas och vi hoppas att han kommer att köra fler race och kanske ta steget upp till elit så småningom? Linus Hellberg fick kämpa för att bibehålla serieledningen. I det första heatet så hakade han ihop med en annan förare vid en varvning på gruset och gick omkull. Han lyckades aldrig återansluta till heatet och nollade både heat ett och två efter en omkullkörning på eget bevåg i hårnålen. Han kämpade sig till en vinst i finalheatet och klänger sig fast vid serieledningen med en ynklig poäng över Lasse Henriksson. Lasse körde motorstopp i första starten men körde upp sig till en sjunde placering. I heat två och finalheatet så ser vi att Lasse saknar fart på asfalten mot Filip, Kim och Linus. Lasse var klart snabbare på grusdelen men då Tuvängen har en övervägande del asfalt så hade han svårt att ta igen det. Malmby och Örebro är nog banor som kommer gynna Lasses körning. Så det kan mycket väl bli en kamp hela vägen till Borås om titeln.
Filip Hellberg kraschade i finalheatet och ådrog sig frakturer i ena armen. Han är nog tyvärr borta resten av säsongen. Det öppnar då dörren för en fight om tredjeplaceringen i serien mellan Roger Reuter, Jocke Danielsson, Jocke Wigestål och Kim Lifvenborg. Samtliga fyra förarna är inom 15 poäng ifrån varandra. Vi hoppas på bra fighter mellan dom under kvarvarande tre deltävlingar.

Serietabellerna i sin helhet hittar ni på Svemos hemsida.

Nästa tävling går 3-4 aug i Strängnäs på Malmby flygfält.

 

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like