Örebro är en bana som kan vara ganska svårkörd när det regnar. Det blöta gruset följer med ut på asfalten i en brun sörja som vissa år har täckt halva asfaltssträckningen och sett till så att ingen får sätta snabba tider.
Det problemet hade inte dom som körde årets andra deltävling. Solen pressade temperaturen upp till 27 grader och man hade inte blivit förvånad om förarna hade haft shorts på sig.

Opens första heat vanns av Lasse Henriksson. Lasse ledde hela loppet med en bekväm lucka till Linus Hellberg. Lasse korsade mållinjen med 16,8 sek ned till Linus.
Ni kan se racet från Linus hjälmkamera på vår facebooksida.
I det andra heatet så var Linus mer på bettet och jagade Lasse. Linus var snabbare på asfalten men Lasse blockade länge. Till slut så tar sig Linus förbi på slutet av startrakan och börjar bygga en liten lucka. Sen gör han en miss på gruset och tappar till slut ned till en tredje plats. Lasse vinner även det heatet. prettyPhoto
Heat tre, med omvänd startordning för dom första tio förarna, vinns av Roger Reuter som lyckas med nånting som få har gjort förut. Att hålla toppen bakom sig efter att ha fått starta i pole. Rogers bästa tid under heat ett och två var 1:04.968. Han var långsammast av topp tio under heaten. Men under finalheatet så sätter han en bästa tid på 1:03.937. Riktigt bra kört av Roger!
Lasse jobbar sig upp till en andraplats och Linus får nöja sig med en femteplats.
Vår veteran Ola placerar sig 10, 13 och kommer aldrig till start i finalheatet.

Slutresultatet här ger att Linus nu leder serien med 83 poäng före Lasse på 67. Filip Hellberg ligger på en tredjeplats med 59 poäng.

I elit så hade Hampus valt att köra EM i Polen den här helgen så det var fritt fram för övriga förare att slåss om poängen. Otto Lappalainen
I det första heatet tog Otto Lappalainen starten och jagades av Anton. Anton var sugen och lyckades ta sig förbi. Otto tappade en lucka men såg ut att jobba tillbaka men gjorde en liten miss i vänstern innan platån. Det gav Anton en bekväm lucka att avsluta första heatet.
Anton ledde heat två från start till mål trots en miss på grusdelen som gjorde att han tappade 10 sek.
I finalheatet så fick Otto motorstopp i starten, han tror att han missbedömde fästet i sin Adlerkoppling och det gjorde att han fick ett tjuvstopp. Fältet drog iväg och han fick slita sig till en tredjeplats. Anton tar sig igenom hela fältet och vinner framför Patrik Kerttu som äntligen har hittat en väg förbi Fredrik Eriksson.

Anton har nu tagit över serieledningen med 1 poäng ned till Otto. Patrik har tredjeplatsen.
Hampus ligger 41 poäng efter Anton. Just nu är det fight om SM-titeln 2019!

Nästa race går i Södertälje på Tuvängen den 20-21 juli. Länk till facebook evenemanget.

Serietabellerna kan ni se på Svemos hemsida.

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like