Då vi har fantastiskt dålig tajming på den här redaktionen så ansåg vi att nu är ett ypperligt tillfälle att dra igång ett distansmästerskap för alla som vill tävla men inte kan.

Vi kan väl säga att vi firar den kommande tävlingssäsongen med en uppstartstävling?

Grundförutsättningar

Om man vill delta så körs tävlingen på valfri bana. Man kan välja om man vill köra i Supermoto-klassen eller i Supermoto Light-klassen. Lightvarianten är utan socker. Grus menar jag. Utan grusslinga.

Ni måste följa reglerna som gäller på den banan där ni ska köra. Kontrollera med er bana vad som gäller kring licens, kraschpuckar och liknande.

Då det inte är tänkt att alla ska köra samma bana så blir upplägget inte att komma först över mållinjen. Målet är istället att köra 3 varv efter varandra på så jämna tider som möjligt. Till exempel: om jag kör första varvet på 1.20,50, andra varvet på 1.21,00 och tredje varvet på 1.21,25 så är det andra varvet min referens. Det första varvet avviker -0.5 sek medans varv tre avviker +0.25 sek. Mitt varvdiff är då 0,75 sek. Deltagaren med den lägsta varvdifferensen vinner. Ert tävlingspass ska bestå av 1 utvarv samt 3 tävlingsvarv. Ni får gärna fortsätta köra det passet. Men varv nr 2-4 är det som ska loggas in i tävlingen.

Det gäller alltså inte att köra snabbast, utan jämnast, över tre varv.

Då vi inte kommer att kunna kontrollera er på tävlingsdagen så förlitar vi oss på er heder eller er kompis heder. Alla som kör ska ha en kompis (lånekompis är ok om du inte har någon riktig) som kontrollerar och godkänner din tidtagning.

Ett distansmästerskap för alla som vill tävla men inte kan

– Supermotosweden.se


Tävlingspassen ska genomföras under v.26 eller v.27 och resultatet skall vara mailat till oss på distans@supermotosweden.se senast mån 6:e juli. Vi stänger mailkorgen vid midnatt.

Reglerna igen, kortfattat:

  • Banan är valfri
  • Fyra varv ska köras, tid tas på de tre sista
  • Målet är så jämn varvstid som möjligt på samtliga tre varv utan diff
  • Tidtagning sker via GPS eller IR-mätare (GPS på telefon på hojen fungerar)

Anmälan

Anmälan ska innehålla:

  • För- och efternamn
  • Vilken klass du vill köra i (Supermoto eller Supermoto Light)
  • Fotobevis på inbetald deltagaravgift
  • Vilken bana du tänker köra på, (den måste vara licensierad för supermoto)
  • Vem är din kompis som kontrollerar din körning
  • Tänkt utrustning för tidtagning (se nedan för krav)

Kompisens ansvar


Din kompis ska se till så att du tar dina tider ifrån det pass då du sagt att du ska sätta dina tre varv. Det är inte ok att köra hela dagen för att sedan leta reda på dom tre varv som passar bäst. Kompisen ska även säkerställa att varven loggas korrekt.

Krav på utrustning

Utrustningen som ni använder måste vara GPS eller ir. Vi tillåter inte stoppur på sidan av banan. Om ni inte har tidtagningsutrustning så finns det GPS appar till dom flesta/alla telefoner idag som man kan nyttja. När ni lämnar in erat resultat ska det vara foto på varvtiderna samt nedskrivet i mailet.

Filmning av utförda varv uppmuntras. Ladda isåfall upp det på Youtube och länka det till oss.

Kostnad


Att delta kostar valfri summa till valfri välgörenhetsorganisation. Foto/skärmdump på inbetalt belopp bifogas i anmälan.

Pris


Självklart ska vi ha priser. Vet vi vad det kommer vara? Nepp. Men minst en pokal kommer att delas ut per klass.

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like