12e Maj 2013 kl 11.00 gick starten av Sveriges första Superstafett, på Borås Motorstadion.

Tävlingen är ett nytänkt koncept där supermotarder tillsammans med motocross och endurohojar ska tävla emot varandra på samma bana med lika förutsättningar. Kort sagt en sammanlänkad bana innehållandes gokart, motard, cross och endurobanor samt grusvägar etc tvärs över hela motorstadion. Tävlingen går till så att i lag om två tävlande i varje lag ska förarna använda en transponder som stafettpinne och fullfölja så många varv som möjligt på tre timmar.

I år anmälde sig och körde 37 lag, det vill säga 74 förare, var av 7 st av dessa 34 lag var motardlag. Vädret var bra, inga skador uppkom och tävlingen genomfördes utan några som helst problem.

Responsen ifrån både deltagare och publik har varit mycket goda och tyckes vara väldigt underhållande. SVT var inbjudna att bevaka denna unika tävling men svarade aldrig på inbjudan.

Här är lite av alla positiva kommentarer:

“Roligaste tävlingen jag kört”
“Aldrig har 3 timmar gått så fort”
“Bra initiativ”
“Jag kommer tillbaka nästa år”
“Mycket underhållande”

Målet var att få ett lag ifrån varje gren på prispallen. Men att skapa en bana där dessa olika hojar ska kunna få lika förhållanden är inte helt lätt första gången. Trots den underhållande “gummibands” effekten som tävlingen erbjöd hade crossen och enduron aningen bättre förhållanden i sin helhet. Något som arrangören kommer jobba hårt för att jämna ut till den eventuella Superstafetten 2014!

Denna gång vann ett crosslag tävlingen. Följt av på andra och tredje plats två st enduro lag. Bästa supermotolag var Ken Svanberg och Mikael Alskog som placerade sig på 12e plats. Bra jobbat. Nästa gång är det nya förutsättningar och ny tävling.

Resultat hittar ni här:http://www.fmckboras.se/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=166&Itemid=130

MVH Daniel Söderberg FMCK Borås

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like