Klockan 11:00 på söndag morgon kördes B-finalen i Cremona, Italien där Sveriges juniorer behövde ta en vinnarplats och slå Belgien för att gå till A-final, huvudtävlingen i Supermoto of Nations.

En av förarna i Belgiska laget fick nedslag på ljudnivån efter gårdagens kvalheat vilket gjorde att de fick straffnedflyttning i tabellen till 16:e totalplacering efter USA på 15:e. Top 15 lag direktkvalificerade sig till söndagens finaler där vinnaren i B-finalen får en andra chans och går in som lag 16. Juniorerna gjorde en heroisk insats igenom hela heatet. Hampus startade på en 9:e plats och var vid ett tillfälle uppe på en 7:e men tappade ner till 11:e efter en vurpa på gruset och kämpade sen sig tillbaka till en 8:e där han avslutade.

Max startade från 10:e och kämpade sig upp under hela heatet. Vid varv 5 var han på 9:e placering, varv 8 på 8:e placering och från varv 10 och över linjen var han på 7:e plats.

Kevin var den enda junior som tidigare tävlat på banan San Martino del Lago i Cremona, Italien. Under EM-deltävling 4 i somras satte han en bästa tid på 1:20,335. Under dagens B-final jagade Kevin Belgaren Gaillard på en tredjeplacering fram till 12:e varvet då han tog över andra platsen. Den höll han hela vägen in i mål. Kevin förbättrade sin varvtid från tidigare i år till 1:18,109. Max körde som bästa på 1:19,317 och Hampus 1:19,536.

Vi tackar våra juniorer för ett starkt heat och insats i Italien, samtidigt som vi vänder blickarna mot seniorerna och eftermiddagens finaler.

Eftermiddagens schema:

Qualified Teams 1 Warm Up 9.00
SMoN Qualified Teams 2 Warm Up 9.30
SMoN Qualified Teams 3 Warm Up 10.00
B-finals 11:00
SMoN Race 1 (Rider 1+ Rider 2) 13.00
SMoN Race 2 (Rider 2 + Rider 3) 14.40
SMoN Race 3 (Rider 1+ Rider 3) 16.20
Prize Giving Ceremony

0 Shares:
1 comment
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like