Table of Contents
  1. Elit
  2. Open
  3. Open dam
  4. Tävlingsinfo

Med bara dagar kvar till årets första start så är det hög tid att vi tittar på anmälningslistorna och sätter lite press på våra förare.
Den första deltävlingen körs på Amsbergs motorbana i Borlänge. Tävlingsinfo och tider hittar ni längst ned.

Elit

I fjol såg vi Hampus Gustafson imponera stort. Han visade att han har lagt tid och energi på sin träning och att resorna till Tyskland har gett resultat. När säsongen var över så stod han längst upp på pallen med ett rejält övertag över tvåan. Hela 128 poäng före Fredrik Eriksson. Det var endast 7 av 21 heat som Hampus inte vann under fjolårssäsongen. Hans sämsta heatplacering var en fjärde plats. Han stod på pallen i alla tävlingarna under 2018 och stod som vinnare i fem av sju deltävlingar. Hampus vann SM 2018 och vi hoppas att det har gett mersmak inför kommande säsong.

Hur ser då startfältet ut?
I skrivande stund är det bara åtta stycken förare anmälda till den första deltävlingen.  Vi saknar Fredrik Eriksson och Oskar Carlsson. Förare som Hampus själv tror kommer ligga och sniffa i bakhjulet på honom och vara redo att ta plats om tillfälle erbjuds. Carl Wennerberg som tog tredjeplatsen bakom Fredrik syns inte till.
Patrik Kerttu imponerade ifjol med en stabil fjärdeplats. Kan han öka ännu lite till?
Vi har Anton Christensen anmäld. Anton placerade sig femma i fjol och deltog i Supermoto of Nations med Oskar och Hampus.
Peter Mackhé är en gammal räv som kanske vill bättra på sin sjunde plats från förra året.

Open

Fjolårsvinnaren Daniel Christensen kommer att åka i Elit under 2019 så open är öppet för en fight. Joakim Danielsson (fjolårstvåa) och Lasse Henriksson (fjolårstrea) avslutade 2018 med endast 25 poäng som skiljde dom åt. Lasse är inte anmäld idag, så frågan är om vi får se en hård kamp mellan Jocke och Lasse eller är det någon annan som kommer att röra om i tabellen? FMCK Borås har varit väldigt duktiga på att erbjuda träning för nya förare och vi hoppas på att få se några av dom prova på i open eller opendam.

Open dam

Christina Winnergren vann alla heat utom ett där hon kom in på andra plats. Amanda Karlsson kom tvåa i alla heat utom ett där hon vann. Det var fem stycken deltagare i open dam under 2018. Är 2019 det år då damklassen blir så full så att dom får köra egna heat?
Vi får väl se…

Tävlingsinfo

Lördag

10:00-17:00 Träning samtliga klasser, serveringen är öppen.

Söndag

09:00 Träning
10:20 Tidskval
12:15 Tävlingsheat
16:00 Prisutdelning

Entré 100kr för vuxen, barn under 12 år går in gratis.
Serveringen är öppen.

 

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like