Deltävling två kördes på gokartbanan i Borlänge, utan grusdel. Den 830 meter långa banan är smal och bjuder inte på många omkörningstillfällen, vill man ta sig förbi föraren framför så måste man vara märkbart snabbare eller gå in och ta plats. Något som vi såg flera av piloterna ha problem med.

Open

I open var det smått förvånande 22 förare anmälda, vilket resulterade i A och B finaler. Johan Altzar som vi trodde skulle ta över serieledningen den här helgen valde att kliva upp och köra i Elit på ett wildcard. Han körde tider som var runt två sek snabbare än andreman i open, så det var rätt beslut. Vi får se om han fortsätter åka i elit resten av året eller om han kommer tillbaka till open när vi inte längre är på hans hemmabana.

Fighten i open stod mellan Niclas Jonsson, Patrick Bengtsson, Jimmy Hedlund och Joackim Wigestål. Niclas körde Borlängetävlingen ifjol och körde omkull i finalen. Han placerade sig på femte och sjätte plats i heat ett och två förra året. Så vi är inte alltför förvånade över att se honom högt upp i årets resultatlista. Patrick och Jocke har vi inte sett i toppstrider förut så det var en glad överraskning. Jimmy kör normalt supermono med sin Husqvarna 701 som är trimmad för att köra storbana/supermono. Den är långt ifrån anpassad för den körning som den utsattes för under helgen och det var väldigt tydligt att full gas ut från tighta kurvor med 701:an skapade en viss kamp mellan gummi och asfalt. 

Niclas lyckades vinna det första heatet. Han kom tvåa i heat två och trea i finalen. Det gav honom totalsegern.

Jocke placerade sig fyra och trea i heat ett och två. I finalheatet med omvänd startordning så lyckades han knipa vinsten efter att ha startat i tredje startled. En krasch i första böj såg till så att tre förare från första och andra startled fick åka längst bak och jaga. Jocke blev tvåa totalt i deltävlingen.

Patrick såg stark ut på träningar och kval och i det första heatet så hade han ledningen men fick se sig omkörd av Niclas och han placerade sig 2-8-5 under dagen. Det räckte inte till en pallplats men han har tredjeplatsen i totalen.

Jimmy körde bra och vann heat två. Han blev trea totalt efter att ha placerat sig 3-1-4.

Det ser ut som att det finns ett intresse för förare att köra något race om det är en ren asfaltstävling. Det är kul att se och det är ett lyxproblem att open måste köras med A och B-final.

Elit

Hampus kom till start som tvåa i mästerskapet efter ett mekaniskt bekymmer i Södertälje, Fredrik hade ledningen inför helgen. Men den här gången var det inget som strulade för Hampus och han kunde korsa linjen som 1-1-1 utan några större problem. Max Eriksson gästspelade och tog andraplatsen i samtliga heat före Fredrik.

Det fanns en del fighter längre ned i fältet. Johan Altzar fick tampas med både Jonas Skovby och Daniel Christensen. Johan gjorde bra ifrån sig men Skovby slog honom i heat ett och i finalheatet. Johan låg bakom honom och det såg ut som att han hade kunnat dra ifrån om han bara hade tagit sig förbi. Men Skovby blockade och vägrade släppa sin placering. Vi vet sen förra året att Skovby är snabb på grus, så det ska bli intressant att se om Johan och Skovby kommer fortsätta fightas i kommande tävlingar där banorna är mer varierande och tillåter mer omkörningar.

Dam

Damklassen hade tre deltagare i helgen och kampen gick mellan Frida Granvik och Henny Cederholm där Frida vann två av tre heat. Lisa Envall tog tredjeplatsen.

Samtliga resultat hittar ni på Svemos hemsida och på Speedhive. Vill ni hellre se sammanfattningen i rörliga bilder, när ni nu läst all text, så finns det en film ifrån Segerlind Foto på YouTube, även nedan.

Nästa deltävling körs i Borås som tidigare har varit väldigt duktiga på att locka nya förare till sina tävlingar. 


Kan vi slå deltagarantalet ifrån Borlänge redan i nästa deltävling?

This post is also available in: English

0 Shares:
1 comment
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like