Känner du att du inte har lust att klicka in på Supermotosweden varje gång du ska kolla när det går ett race ? Ingen fara , eftersom vi använder oss av Googles kalender till Racekalendern så kan du enkelt synka den till din mobiltelefon eller din egen googlekalender

Hur gör man ?

Iphone / Ipad

Här är det enklaste sättet som fungerar idag:

Det första du måste göra är att lägga till supermotokalendern@gmail.com som en väns kalander i din googlekalender

0. Koppla ditt googlekonto till iPhonen i Inställningar -> E-post, kontakter, kalendrar -> Lägg till konto… (följ instruktionerna, de är enkla och rättframma)

1. Logga in på det gmail-konto du vill synka kalendrar från i webbläsaren (på mobilen eller valfri dator).

2. Gå till adressen: https://www.google.com/calendar/iphoneselect

3. Kryssa i de kalendrar du vill synka med mobilen

4. Ge mobilen en liten, liten stund att uppdatera. Kolla sen att du har kryssat i att kalendrarna du just synkat verkligen ska synas i din kalenderapp (I appens inställningar, olika för olika appar, men det brukar stå ”Kalendrar” eller ”Inställningar” eller nåt liknande. Här kan du också välja färg på kalendrarna). Titta i kalendern och se att dina underkalendrar finns där.

Android


Visste du att kalendern i din Android-telefon är egentligen en Google Kalender? Det betyder att du kan lägga in racekalendern i din Google Kalender för att se när tävlingarna är i telefonen. Ställ in ditt Google-konto på din telefon och följ sen den här guiden:

Börja med att lägga till supermotokalendern@gmail.com som en väns kalender i din googlekalender.

sedan gör du som det står nedan,
När du installerar Kalender första gången för ett Google-konto eller Microsoft Exchange ActiveSync-konto visas alla kalendrar i kontots kalender på en dator även på mobilen. Du kan ändra vilka kalendrar som visas:

  1. Tryck på Meny > Kalendrar som ska visasfrån en skärm i Kalender.En lista med kalendrar som synkroniseras med mobilen visas. Kalendrarna som för närvarande visas är markerade. Om du vill dölja en kalender (utan att avbryta synkroniseringen) avmarkerar du den.
  2. Om du vill välja vilka kalendrar som ska synkroniseras med mobilen trycker du på Kalendrar som ska synkroniseraslängst ned på skärmen. Här kan du visa alla kalendrar som är tillgängliga för synkronisering och visning, grupperade efter konton.Om du vill komprimera eller expandera listan med kalendrar i ett konto trycker du på kontots namn. Om du vill visa och synkronisera en kalender markerar du den.Tänk på att du kan synkronisera en kalender utan att behöva visa den jämt. Alla kalendrar som är markerade här finns även på skärmen Kalendrar som ska visas där du kan välja om du vill visa dem eller inte utan att synkroniseringen påverkas.
  3. Tryck på OK när du är klar.
0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like