Fr.o.m. säsongen 2013 kommer all startnummerhantering att skötas av föraren själv via Svemo TA. Då detta skrivs håller vi som bäst på med att sjösätta denna funktion vilket innebär att startnummerhanteringen just nu ligger på is. Vi återkommer med information så fort allt är klart att användas.

Vad kommer då detta nya system innebära i praktiken – lite nytt, men det mesta är som förr.

  • Startnummer 1-10 fördelas precis som tidigare enligt resultattabell från föregående säsong i respektive klass. Det är givetvis valfritt för föraren att använda detta nummer. Då de båda quadklasserna slås ihop inför 2013 kommer av förklarliga skäl startnummren 1-10 ligga i karantän.
  • Förare som väljer att använda 1-10 kommer inte att kunna reservera ett andra nummer – sitt favoritnummer >10. Systemet tillåter endast ett nummer per förare.
  • Samtliga förare kommer vid uppstarten av det nya systemet att behålla sitt nummer från säsongen 2012.
  • De datum då reservationen av startnummren går ut och som vi tidigare var generösa med kommer i och med det nya att efterlevas striktare – det är en maskin och inte en människa som sköter hanteringen nu.
  • I och med att även all tävlingsanmälan för 2013 kommer att ske i Svemo TA och det krävs ett startnummer för att kunna anmäla sig så kommer i praktiken de tillfälliga startnummren att försvinna. Detta ser vi dock inte som ett problem då även utländska förare kan reservera startnummer och anmäla sig via Svemo TA.

//fredrik palm
2012-12-05

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like