Vintern är nu över och snart är vi igång. Sektionens strategi inför Säsongen 2013 är att sporten skall synas och höras mera. På ett positivt sätt. Allmänheten vet ju knappt om att vi finns till. Vilket gör att det är svårt att få en bra tillväxt i sporten. Säsongsstarten här hemma närmar sig nu, en del är redan igång med sin träning på andra ställen. Hojjar byggs och prepareras för fullt runtom i garagen. Förväntningarna skruvas upp. Enskilda frågor både från aktiva utövare och även nya utövare kommer in till sektionen, vilket är ett säkert tecken på att det rör på sig. En hel del nytt och gammalt folk kommer ni att möta på gridden denna säsong, vilket jag ser fram emot.

Det kommer att gå en hel del tävlingar på tillfälliga banor med förhoppningen att det blir mycket publik och medialt intresse. Detta är bra för sporten och en medveten satsning i sektionens strategi. Tävlingskalendern är i princip klar. Det skedde en förändring nyligen i VM/EM kalendern vilket gjorde att en av våra planerade SM-tävlingar krockade med VM/EM. Detta är jag medveten om och jag kikar på en lösning för detta. Jag är även medveten om att ni som planerar eran säsong vill ha datum klara så snart det går. Om allt går som jag vill så kommer inga förändringar i SM kalendern att ske mot den kalender som är publicerad på www.supermotosweden.se

Jag vill även passa på att önska Kevin Fagré och Fredrik Eriksson lycka till i deras EM satsning detta år.

Lite relevant information till er som skall tävla som är nytt för detta år:

-Supermotosektionen har beslutat sedan ett tidigare möte att slå ihop klasserna i Quad till en klass. Oavsett motorstorlek. Samtidigt kommer statusen i Quadklassen att höjas till SM status på våra SM deltävlingar. Detta skedde för några år sedan även i soloklassen då dom tvåhjuliga motorcyklarna slogs ihop till en gemensam klass. Den fysiska förändringen för er som kör quad blir inte särskilt dramatisk. En poängtabell och en prisutdelning. Så sätt igång och träna nu och sikta på att bli den första svenska mästaren i Supermoto Quad.

Passa på redan nu att köpa eran licens, via nya TA systemet. Om inte giltig licens för aktuell tävling kan uppvisas för tävlingsarrangör på tävlingsdagen kommer ni med största sannolikhet inte att kunna tävla. Och antagligen kommer ni inte heller att få tillbaka eran anmälningsavgift.

Ha det bra och sikta högt. Så ses vi snart. 

Mvh
Supermotosektionen

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like