Borås stod som värd för årets avslutande SM-deltävling med tillhörande bankett. Med regn dagen innan tävlingen var grusslingan på lördagskvällen kraftigt överbevattnad men tack vare FMCK:s funktionärer möttes man på söndag morgon av en nyslätad grusdel.

I elit-klassen bjöds det inte på några stora överraskningar. Henke vann båda heaten med  Stambeck hack i häl. Anton Christensen imponerade under helgen med två 3:e placeringar. I heat 1  låg Biffen länge bakom Hampus och jagade för att komma ikapp, men gjorde ett misstag på grusdelen och tappade kontakten. Han placerade sig 5:a i heat 1 och 4:a i heat 2. Mattias Engbom, 2014 års open-vinnare, deltog i helgen i Elit-klassen. Mattias säkrade Open-titeln redan i Eskilstuna och kunde därför roa sig, och oss, med att köra i Elit. Han placerade sig på 9:onde plats i båda heaten efter att ha blivit tilldelad en stop-and-go i heat 1.

Open-klassen vanns av Oskar med en gästande Finsk förare, Aaro Harvia, bakom sig. Jens Selling körde även denna tävling och tog två 3:e platser. Oskar var snabbast på tidskvalet även denna helg, han har haft pole i alla Open-race i år.

FMCK gjorde ett bra jobb med att locka nya förare till tävlingen, vi såg nio stycken förare i open som inte hade kört någon tidigare tävling i år. Bäst placerad av dessa var Aaro, därefter kom Carl Wennerberg. Carl placerade sig på en 22:a plats (av totalt 46) i serien efter att ha kört en tävling. Vi får hoppas att dessa förare hade en rolig upplevelse och att vi får se dom även nästa år.

Vinnarna ifrån 2014 års SM. Elitklassen.Under kvällen var det sedan dags för årets avslutande bankett med prisutdelning. Henke Karlsson stod högst upp på Elit-pallen. Genom att ha vunnit årets alla deltävlingar så har Henke ännu en gång förtjänat sin titel.
Fredrik Eriksson kom på andra plats efter att ha jagat Henke och avvärjt John under hela säsongen.
John Stambeck lyckades inte riktigt få ihop poäng nog för att slå Fredrik. Tredjeplatsen har han dock kämpat sig till.

VInnarna i 2014 års Open klass. SupermotoMattias Engbom stod högst upp på pallen i Open efter sin första säsong.
Oskar Carlsson kämpade väl men hade oturen att inte kunna fullfölja två deltävlingar i år. Han tog andraplatsen. Johan Granvik har varit med och kämpat hela säsongen. En välförtjänt tredjeplats till honom.

Johanna Carlsson representerade sektionen och delade ut priser till årets rookie, årets arrangör samt sektionens val.

Årets Rookie 2014

Motivering:

Årets rookie är en förare som inom supermoton kom in i säsongsstarten och överraskade stort från dag ett. Resultaten från tävlingarna säger det samma som åkstilen, denna grabben satsar stort och åker inte hem lottlös, eller som budskapet från honom lyder – go big or go home!

Utmärkelsen Årets Rookie tilldelas Mattias Engbom

Årets arrangör 2014

Motivering:

Årets bästa arrangör Lyckades med konsten att skapa bra PR och därmed få en stor publik till arrangemanget. Publiken bjöds på stor variation av underhållning och de båda mycket pålästa och professionella Speakrarna såg till att publiken inte bara fick höra kommentarer under heatet och kuriosa kring förarna utan också liveintervjuer efter målgång med segrarna och de största utmanarna under finalerna. Klubben har många duktiga och drivna medlemmar som behärskar både marknadsföring, arrangörsskap,banbyggnation m.m och detta borgar för en lysande framtid både för klubben och svensk supermoto.

Utmärkelsen årets arrangör går i år till klubben som såg till att supermoton äntligen kom till vår kungliga huvudstad. Årets arrangör är Södertälje Kart Racing Club.

Sektionens val 2014

Motivering:

Trots sin unga ålder finns en stark drivande kraft. En kraft som påverkar inte bara den egna föreningen utan hela Sveriges supermotoutövande. För sitt brinnande intresse inom motorcykelsporten och föreningslivet är han en eldsjäl man vill bevara. Han har genom sitt engagemang och kreativitet på ett positivt sätt hjälpt till att utveckla supermoton till nästa nivå. En nivå som både kan locka fler utövare till vår sport, men också variera körningen för de som redan är aktiva.  Med detta pris vill sektionen framföra sin tacksamhet för allt som under året har arbetats fram och all den tid som lagts ned på detta.

Utmärkelsen Sektionens val 2014 tilldelas Daniel Söderberg.

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like