Tävlingssommaren i Sverige börjar ta slut. Vi får bara en chans till att få se svarta runda gummin som greppar asfalten för att driva hojarna framåt för att sen tillåta föraren att ställa ut bakänden när kurvorna ska navigeras. Dånet av 10-20 förare samtidigt som alla vill vara längst fram i klungan och slåss om pallplatser.
Tyvärr så missade vi att besöka förra tävlingshelgen i Örebro där Hampus och Skovby fortsatte att sätta press på medtävlarna med tre heatvinster i vardera i sina klasser.
Inför helgens tävling då så har vi två klasser där det ska koras serievinnare.

I elit så leder Anton över Hampus med fyra poäng. Det betyder att Anton måste vinna ett heat i Borås, om Hampus vinner dom andra två, för att bli SM-vinnare 2019. Vi har sett att Hampus är svår att slå. Han är ett antal sekunder snabbare än Anton per varv. Så Anton kommer behöva vara konsekvent snabb samt hoppas på att Hampus gör misstag. Sen ska vi inte glömma bort Patrik Kerttu som mycket väl kan försvåra ytterligare för Anton. Patrik har börjat sniffa Anton i hälarna dom senaste tävlingarna och Borås är Patriks hemmabana. Som en liten överraskning så ser vi också att Oskar Karlsson är anmäld. Oskar har inte kört någon tävling ännu i år så det ska bli kul att se honom stöka runt lite i fältet. Kan han påverka serieresultatet på något vis?

Open leds just nu av Linus på 210 poäng. Lasse har 179 och Skovby 177. Det är inte helt orimligt att tro att Skovby kommer vinna tre heat i Borås, baserat på hans körning i övriga deltävlingar. Det skulle då ge honom 237 poäng. Om Lasse tar tre andraplatser så når han upp till 230 poäng. Han är förmodligen ute ur striden om topplatsen i tabellen och får nöja sig med att slåss om andra och tredje plats.
Linus behöver placera sig på fjärde plats eller bättre i alla tre heat för att få ihop fler poäng än Skovby, han landar då på 240 poäng. Linus sämsta resultat för året är en fjärdeplats. Dvs om vi inte räknar med dom gånger han inte fullföljt race på grund av krascher och svårstartad hoj. Det kan vara så att en modernare hoj med insprut och elstart hade gett Linus en bekvämare ledning inför Borås.
Det återstår att se på lördag om Linus kör för att säkra sina poäng och titeln eller om han vill stå på pallen även denna deltävling. Det här är nog rätt plats för det gamla indianordspråket, Ingen kommer ihåg en fegis.

Lördagen startar med träningar och kval 9:00
Tävlingsheaten drar igång 12:30
Inträde 50kr
Mer info hittar ni på evenemanget på Facebook.

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like