Hampus Gustafson
Hampus Gustafson

Malmby flygfält är, precis som det låter, ett gammalt flygfält. Det innebär att det inte finns en preppad grusslinga, ingen färdig gokartbana att åka på och asfalten kantas av träd. Arrangörerna får jobba hårt för att se till så att området blir en motardbana som vi kan tävla på. Man ordnade en slinga på sidan om asfalten som agerar grussektion, utan hopp men med några olika spårval i varje kurva. Varvet körs på runt ~1:30 i torra förhållanden, som vi hade tur nog att få på eftermiddagen.

Anton försöker gå förbi på yttern
Otto vs Anton

Elit
Hampus gjorde vad han skulle och vann alla tre heat. Fredrik Eriksson uteblev idag vilket gjorde jobbet lite enklare för Patrik Kerttu som kunde ta andraplatsen i två av tre heat.
Kampen om serieledningen var tydlig ute på banan. Otto Lappalainen och Anton Christensen hade några riktigt bra fighter. Anton försökte flera gånger att köra om Otto på grusslingan genom att nyttja ytterspåret i näst sista gruskurvan. Tyvärr så var den alldeles för mjuk, så den stora yttern blev inte snabbare än det lilla spår som fanns på innern. Otto vann över Anton i dom första två heaten, men i finalen så gör han ett misstag på den lilla innerspåret och kör omkull. Anton hade valt ytterspåret och tar sig förbi.
Hampus tog totalsegern med Kerttu på andra plats och Otto på tredje.
Otto har fortfarande serieledningen med Anton fem poäng bakom. Hampus ligger på en tredjeplats och behöver köra in 22 poäng på Otto för att ta titeln. Det är två tävling kvar i år och det är 120 poäng kvar att tjäna om man vinner alla heat.

Skovby nyttjar yttervallen
Jonas Skovby leker i sanden

Open
Dagens race lockade 14 förare i openklassen. Linus Hellberg är snabb på banor med mycket asfalt, Lasse Henriksson och Jonas Skovby trivs där det finns mycket grus. Malmby har en liten sträcka grus/gräs men det är en ganska långsam sektion så det kan ha stor påverkan på racet. Vi trodde nog att Skovby skulle få mer motstånd än vad han fick. Linus högg fast på asfaltssträckan men tappade tid varje gång dom passerade grussektionen. Skovby var nästan den enda föraren som använde den mjuka yttervallen. Men vi misstänker att han gjorde det mer för att det var roligt än för att tjäna tid.
Skovby tog vinsten i alla tre heat. I finalheatet med omvänd startordning så ledde Linus ett antal varv tills han gjorde samma misstag som Otto. Han valde den snabbare innern på gruset och framhjulet viker sig, Skovby tog sig förbi och Linus fick nöja sig med en andra plats.
Kampen om tredjeplatsen i totalen inför deltävlingen stod mellan fyra förare, Roger Reuter, Jocke Danielsson, Jocke Wigestål och Kim Lifvenborg. Kim kraschade på lördagens träning och kunde inte delta. Roger körde in på 6-6-8, Jocke D 11-10-11 och Jocke W 3-4-4. Jocke D hade lite otur i det första heatet och blev påkörd av en ivrig medtävlare som försökte sig på en bromsmanöver i sista kurvan. Ingen av förarna tog sig över mållinjen men Jocke bet ihop och körde alla heat med ömmande gubbkropp (får man verkligen skriva så på internet? Ja, det får man). I heat 2 så gör Jocke en “fånig vält-vurpa”, som han själv beskriver det. Med en trött kropp så är det jobbigt att lyfta 100kg hoj i sand. Undertecknad har en bildserie på just detta som vi sparar till en regnig dag. Jocke ska ha en stor eloge ändå som kämpade sig igenom allt detta och fullföljde dagen. Tyvärr så ser det ut som att Jocke D är ute ur fighten om tredjeplatsen.
(Tack till Jocke som också lämnade feedback så vi kunde uppdatera texten med rätt info.)

Toppen i opentabellen just nu ser ut så här.

Placering Förare Poäng
1 Linus Hellberg 150
2 Lasse Henriksson 149
3 Jonas Skovby 117
4 Joakim Wigestål 116
5 Roger Reuter 114
6 Filip Hellberg 91

Kampen om tredjeplatsen har tagits över av Skovby, teoretiskt så kan han även utmana om dom två första platserna i tabellen. Men det gräver vi ned oss i efter nästa race som går i Örebro. Där hoppas vi på en bra fight mellan Lasse och Skovby på en bana med en riktigt bra grusslinga.
Så gör en notering i era kalendrar att den 25:e augusti är det tävling i Örebro.

Vill ni se hela tabellerna för alla klasser så hittar ni dom här.

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like