Oskar Carlsson är endast 16 år, men har redan imponerat genom att under säsongen 2014 vara med i fighten om topplaceringarna i open-klassen jämte Mattias Engbom och Johan Granvik. Med en bra säsong i bagaget så har Oskar siktet inställt på säsongen 2015, tillsammans med Husqvarna Scandinavia.
När och hur kommer det sig att du började köra supermoto?
Oskar Carlsson Husqvarna Scandinavia
-Jag började tröttna på motocross under 2012 och fick då testa på att köra motard på en liten gokartbana. Tyckte att det var jättekul direkt, var med på Valborgslägret i Örebro samma år och fixade då licensen och supermotosektionen (Rostedt, Barret och Palm) gav mig dispens för min ålder då jag bara var 12 år gammal så jag fick börja tävla på en 125cc i openklassen.
Under 2014 så såg vi att du var stark på grusdelarna, hur lång erfarenhet har du från crosskörning egentligen?
– Jag började köra cross när jag var 3,5 år gammal och har varit aktiv förare sedan dess. Började tävla i motocross vid 5 års ålder. Har kört Värmlandsserien och Svealandsfräsen. Deltagit i Dråpslaget och Goliat Cup ett antal gånger, tävlat i MX Arena cupen under några vintrar och tävlar nu i serielaget för Säffle MCK.

Säsongen 2015 startar snart och frågan då är väl, vilken klass kommer du att åka i, kommer du att ta klivet upp till SM-klassen Elit?

– Ja det kommer jag att göra, ska jag utvecklas och bli bättre så måste jag ta klivet upp och tävla med de snabbaste förarna i Sverige.
Trots några krascher ifjol så lyckades du ändå knipa 2:a platsen i totalen för open, vad har du för tankar och målsättningar kring att köra i SM-klassen?
– Jag ska göra mitt allra bästa och försöka att knipa en top-10 placering varje race. Ska även göra mitt bästa för att hålla mig på hjulen i alla racen och fullfölja varje deltävling.
Under mc-mässan i Älvsjö så såg vi dig i Husqvarnas monter, hur kommer det sig?
– Jag ska i år köra för Husqvarna Motorcycles Scandinavia och alla förare från det officiella teamet var där och representerade Husqvarna under mässan.
Det måste ju kännas jätteroligt att få köra Svenska Mästerskapen med ett Svenskt märke?!
– Ja det kommer det absolut bli. Husqvarna är ett av de få märken som gör fabriksfärdiga motarder och det känns riktigt kul.
Vad är planen för försäsongsträning då, kommer ni att åka utomlands till värmen och träna, hur många timmar i veckan lägger du på dina förberedelser och hur tränar du?
– Jag har tyvärr varit sjuk en hel massa under vintern och det har därför blivit begränsat med träning. Men just nu har jag precis kommit hem från ett träningsläger i Italien där det blev en hel massa körning. Nu är jag frisk igen och det blir en hel del crossträning samt motardläger i Örebro och Norge samt några timmar fys i veckan.
Om vi tittar på open-klassen för 2015, vem tror du kommer att vinna den?
-Jag vet inte riktigt vilka som ska vara med. Men om Jens Selling kör hela serien, och håller sig hel, så tror jag nog att han kommer stå högst upp på pallen.
Efter intervjun avslutades så har Oskar dragit på sig en skada. Vi följde upp med Oskars mamma, Johanna, för att se hur han mår. 
– Oskar var iväg och tränade motocross på Flottuvebanan i Filipstad på torsdagen 23 april. Sista passet för dagen satsade han lite för mycket i en långplatå och landade en bra bit efter hoppet. Oskar flög av crossen och landade på vänsterarmen. Även huvudet var i då hjälmen är riktigt skadad.
Ambulans tillkallades och han kördes till Akuten i Karlstad. Röntgen visade att båda benen i underarmen var av vid handleden. De gipsade provisoriskt och på söndagen lades han in i Örebro för operation på måndagen. Lite småkomplikationer uppstod natten mellan måndag och tisdag, vilket gjorde att han inte kom hem igen förrän på onsdagen.
Vill ge en stor ros till Hampus och Lucas Gustavsson som kom och hälsade på Oskar på sjukhuset! Sådan omtanke är guld värd
Nu har Oskar 2 veckor i gips innan det är dags att kolla resultatet av operationen och sedan byta gips för ytterligare 2 veckor gipsad. Sedan följer 4 veckors rehab för att återfå kraften i handen och armen innan han får köra igen.
0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like