Som ni kunde läsa inför Borås så var det inte avgjort vilka som skulle stå som seriesegrare innan alla heat i Borås var körda.

Elits tre heat vanns enkelt av Hampus, Anton tog tre andraplatser och Kerttu två andraplatser och en tredjeplats. Kerttu har alltså jobbat sig till en tredjeplats i totalen, Anton får nöja sig med en andraplats och Hampus är åter igen SM-vinnare i Supermoto.
Ett stort grattis till alla tre, riktigt bra jobbat!

I open så antog vi att fighten skulle stå mellan Skovby och Linus.
När waiting zone öppnades för opens första heat så rullade förarna runt banan mot startpositionerna. Alla utom Linus. Det tog några sekunder men sen kom Linus hoj, knuffandes mot banan av Linus depåpersonal. Det som inte fick hända höll på att hända. Den startade inte.
Linus hade bytt topp på hojen inför tävlingen för att den skulle bli mer lättstartad och det hade tidigare gett önskat resultat. Men nu verkar det ändå vara problem. Dom rullar hojen hela vägen ned till starten och försöker flera ggr att rullstarta den. När Linus har kommit hela vägen ned till dom andra förarna så finns det inte utrymme att göra fler rullstarter. Han provar då istället att kicka igång den och det funkar till slut. Han rullar fram till sin startplats bredvid Skovby och kan delta i racet. En viss nivå av stress infann sig nog hos dom flesta som såg på.
Heat 1 utspelar sig som så många andra i år. Skovby vinner med Linus på andra plats och Lasse på tredje.
Heat 2, starten går och på innern i första böj ser vi nykomlingen Victor Hallberg som stoppar in snoken och tvingar Skovby att lyfta upp hojen och lämna plats. Victor är först ut genom kurva ett och håller placeringen. Skovby jagar efter. Nästa gång Skovby passerar kurva ett så släpper bakhjulet för honom och hojen glider omkull. Han är snabbt upp igen och återupptar jakten på Victor. Tyvärr så får Victor en stop-and-go då det visade sig att han tjuvstartade. Riktigt synd då vi såg redan på träningarna att Victor var bekväm med det varierande underlaget som vi har i supermoto. Victor tappade ned till en sjätte plats efter sin stop-and-go men kör upp sig till en tredje plats vid målflagg. Skovby tar sig förbi alla framför honom och han slutar racet på första plats. Linus tog det lite lugnare i starten och låg några varv på en femte plats. När Victor tappade placeringar så fick Linus en plats gratis. Med en bra känsla i kroppen sen det första heatet så fortsätter han att plocka platser och lyckas på sista varvet ta sig förbi Lasse i början på grusdelen och kan sen hålla honom bakom sig över mållinjen. Victor slinker också förbi Lasse under sista varvet. Resultat i heat 2 blev Skovby, Linus och sen Victor.
Heat 3, finalheatet. Linus behövde komma på en 13:e plats eller bättre för att vinna serien, om Skovby skulle vinna även det sista heatet. Med 15 förare i startfältet så såg det inte ut som att det skulle bli några problem.
I sista heatet vänds startordningen och den med snabbast varvtid under heat 1 och 2 startar på 10:e plats. Näst snabbast på 9:e osv.
Skovby gör det som han behöver och vinner även det här racet. Från sidan kan vi se Linus komma ut från starten som sjunde man. Han tappar sen ner till nionde innan racet är klart. Väl i depån så berättar Linus att han hade tappat mycket av bromsverkan fram under racet. Han fick lita mycket på bakbromsen för att kunna hålla placeringen. När sedan bromsoket inspekteras så ser man att det runnit bromsvätska från banjokopplingen på bromsoket.
Dom poäng Linus samlade på sig i dom första två heaten, genom att inte ta det säkert och sikta enbart på fjärdeplatsen, gav honom tillräckligt med spelrum inför sista heatet så han kunde vinna serien trots ett mindre mekaniskt fel.

Ett stort grattis till Linus och seriesegern i open 2019.

Även open-damserien är nu avslutad där Christina Winnergren har vunnit alla heat utom dom tre i Borås. Amanda Karlsson vann dom sista tre heaten och hon har placerat sig tvåa övriga heat. Lisa Envall tog tredjeplatsen.
Topp tre i damopen blev:
Christina Winnergren – 351 poäng
Amanda Karlsson – 309 poäng
Lisa Envall – 212 poäng
Damserien har bara haft sex deltagare under 2019, dom kör tillsammans med open och får poäng i båda serierna. Christina landade på en åttonde plats i open.
Förhoppningsvis får vi in lite fler förare till dam-serien i nästa år som kan utmana om seriesegern.

Alla resultat kan ni hitta här.

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like
Läs mer

Ett blått Borås

Den tredje deltävlingen tog oss till ett väldigt varmt Borås med uppåt 30 graders värme. Under lördagens träningar…