Årets femte SM-deltävling är nu över.

I openklassens första heat fick vi se Anton Christensen, i hans andra supermototävling(!), slåss med unge Oskar Carlsson om ledningen. En fight som Anton vann på sista varvet. Johan Zetterstrand kom in på tredje.

Oskar gjorde en miss i andra starten och fick börja kämpa sig uppåt från mitt i fältet. Tyvärr så körde han omkull på andra varvet och tappade hela fältet. Efter ett kort besök i depån för att rätta till handtagsskydden så kom han ut mer än ett varv efter ledaren Anton. Han visar dock att han är målmedveten och fortsätter jaga Anton under hela heatet. Även fast det skiljer ett varv mellan dom två.

Tvåa blev Marcus Bäckström och trea Henrik Stenberg. Vi gratulerar Anton till dubbla segrar och ser fram emot sista deltävlingen på Gröndal den 28:e sept.

Elitens första heat såg enkelt ut för Henrik Karlsson. Han höll ledningen hela heatet och hade en trygg 4 sek ledning över mållinjen.
Tvåa kom Fredrik Eriksson tätt följd av Ken Svanberg. Hampus Johansson, som kör sin första säsong i år, kom på en hedervärd fjärdeplats. John Stambeck låg på andra platsen dom första varven men gjorde ett misstag och fick nöja sig med en 10:e plats.

Även andra heatet vann Henrik K, Fredrik E på andra plats och Ken S på tredje. Hampus J knep fjärdeplatsen återigen.

John S bröt tyvärr med 4 varv kvar. Max Ericsson gjorde en miss på sista varvet från sjätteplatsen och rullade in på en 11:e.

 

Nästa, och sista, deltävling går på Gröndals motorstadion i Eskilstuna den 28:e sept. Där kommer det att avgöras vem som tar hem SM-guldet i år, Henrik Karlsson eller Fredrik Eriksson!

Ett stort tack till Teknis MC för anordnande av denna tävling!

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like