Evenemang

Published on oktober 2nd, 2013 | by Maeva

Pressmeddelande: Svenska medaljchanser i den åttonde upplagan av Supermoto of Nations

Sverige representeras med ett juniorlag i Supermoto of Nations, VM i Supermoto, som avgörs i Pleven, Bulgarien den 5-6 oktober. Totalt 20 lag från 16 länder tävlar om världsmästartiteln. 

Med sig har laget två välkända supermotoprofiler som tränare, Ola Andersson och Ola Eifrém, bägge med gedigen erfarenhet av sporten och Supermoto of Nations.

– Sverige står väl positionerat för att ta hem en pallplats med ett starkt juniorlag som under den svenska säsongen presterat i klass med många seniorer, säger Rickard Eriksen, ansvarig för region Mälardalen i Supermotosektionen Svemo. Vi har gjort allt vi kan för att ge dem de bästa förutsättningarna och våra mest erfarna tränare kommer följa dem hela vägen till startplattan. Målsättningen är helt klart att vi tar med oss en medalj för Sverige, avslutar Rickard.

Eventet går av stapeln på Dolna Mitropolia Complex i Pleven, Bulgarien, en bana som är känd för att vara helt anpassad för motorsporten supermoto. Banan är unik i sitt slag och innehåller specialanpassade sektioner, så som velodromer och platåhopp, helt i asfalt.

Mer information och bilder  kan hittas direkt på Svemos pressrum: http://news.cision.com/se/svemo—svenska-motorcykel–och-snoskoterforbundet/r/svenska-medaljchanser-i-den-attonde-upplagan-av-supermoto-of-nations,c9475314

Supermotosweden.se kommer täcka tävlingen live på plats! Vi kommer inom de närmaste dagarna sätta upp en dedikerad sida där du kan följa oss.

Tags: ,


About the Author

Ansvarig utgivare för Supermotosweden och fotoentusiast på tävlingar/träningar . Sambo till supermotopiloten #18 Ricken Eriksen, webbnörd och allmän hönsmamma. Aktiv inom initiativet för #Braaapfonden, #wearesupermoto och Supermotosweden.se.Back to Top ↑