I helgen har våra Svenska kombattanter besökt Frankrike och banan i Rivesaltes för den första EM-deltävlingen.

Resultat S2/EM

EM – runda ett med fem Svenskar

Under lördagens träning så kunde vi se att Kevin Fagré hade bästa Svenska tid, med god marginal ned till Hampus Gustafsson.
När det sen kom till tidskvalet så förbättrar Hampus sin bästa tid med nästan 2sek och han kvalade då in på en 19:e plats, 0,14 sek före Kevin på 20:e.

Fredrik Eriksson kvalade in på en 23:e plats, Fredrik Gustafsson 28:e och Mikael Alskog 29:e.

Race 1

Kevin fick till en bra start. Efter första varvet ligger han på 14:e plats och han är uppe på en 13:e under varv 4 och 5, men tappar sen till en 14:e plats igen vilken han håller racet ut. Hampus korsade linjen som 20:e placering efter första varvet och jobbar sig sedan upp till en 16:e på sjunde varvet men tappar en placering ned till 17:e  innan racet är slut. Fredrik G kör in på en 24:e plats, Mikael A 26:e och Fredrik E bröt och kom inte i mål.

Race 2

Återigen får Kevin en bra start, 16:e man vid första passering. Han fortsätter att imponera och avslutar racet på en 13:e plats. Hampus är 15:e efter starten men tappar under racets gång ned till 21:a plats. Fredrik G kommer in på en 25:e plats. Fredrik E och Mikael kom aldrig till start.

Kevin knep 13:e plats i totalen, vilket även ger en 13:e plats i EM-tabellen. Vi tror och hoppas på att Kevin kommer växa under året och vara med att kämpa om topp 10 placeringar. Hampus har nu en 20:e placering i totalen, men med tanke på hans varvtider under kvalet så har vi alla förhoppningar till fortsatt klättrande i tabellen. 

Vi ser fram emot att följa våra unga förare, samt att se dom äldres revansch, under sommaren!

S1/VM slutresultat VM – tidig avflaggning och protester

I den stora klassen såg vi bröderna Chareyre ta varsin vinst och varsin andra plats. Efter att race 2 blivit avflaggat för tidigt, och Hermunen lämnat in en protest kring detta, så tilldelas Hermunen tredjeplatsen även i race 2. Google translate ger oss tyvärr inte tillräckligt tydlig översättning gällande skälet till avflaggningen men mer information finns på Speedweek-länken nedan.

Slutresultatet blev att Thomas Chareyre hamnade etta, Adrien Chareyre tvåa och Hermunen trea.

 

Källa: Supermotos1.com, Speedweek.com.

0 Shares:
3 comments
  1. Den som skötte målflaggan räknade fel och flaggade av för tidigt. Sedan räknade de tillbaka ett varv vilket ledde till att Mauno inte får räkna omkörningen av fransmannen. Tanken med den regeln är ju att man vid rödflagg har en allvarlig olycka och den kan naturligtvis komma att påverka resultatet. I detta fall har ju inget påverkat förarna under sista varvet så det finns ju ingen anledning varför Maunos omkörning ska räknas bort. Dommarna ogillade protesten och det är ju anmärkningsvärt att det gynnar fransmännen vid en fransk deltävling. Jag hoppas detta kommer granskas högre upp i FIM men tyvärr är ju även det en fransk organisation. Funktionären med målflaggan kan om tävlingar körs med denna regel vara jäv och se till att en landsman vinner.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like