Inför helgens sista deltävling i VM/EM så var inget avgjort. I den stora klassen, S1, så var det tre förare som hade möjligheten att ta hem titeln 2014. Regerande världsmästaren, Mauno Hermunen,  tvåfaldige världsmästaren Thomas Chareyre samt Ivan Lazzarini.

Helgens deltävling i Jesolo, Italien, vanns av Mauno framför Adrien Chareyre och Ivan lazzarini. Thomas Chareyre blev fyra i helgen vilket räckte för att säkra VM-titeln.

I SM2-klassen så stod fighten mellan Asseri Kingelin, Fabrizio Bartolini och Toni Klem. Toni tog hem delsegern, men det räckte inte till för att snuva Asseri på vinsten. Asseri placerade sig fyra i helgen vilket räckte för att säkra EM-titeln med 2 poäng.

För Kevin Fagré började året tidigt med träningsläger i Italien och fysträning inför säsongsstarten. Mycket av träningen lades på att köra deltävlingar i såväl Polska- som Svenska-mästerskapen.  Ett koncept som har resulterat i att Kevin har tagit en niondeplats i EM 2014.

“Jag startade säsongen med målet att nå topp tio. Det lyckades jag med och det känns riktigt roligt. Nästa mål nu är att försöka förbättra fjolårets resultat i Lag-VM. Vi åker till Italien med samma juniorlag som i fjol.”

Kevin representerar Sverige i juniorlaget tillsammans med Hampus Gustafson och Max Ericsson. I fjol kördes lag-VM i Bulgarien. Då blev dom tredje bästa juniorlag och 13:e bästa lag av 18.
Fredrik Eriksson körde tre av årets EM-deltävlingar och tjänade ihop poäng till en 21:a plats.

Fullständiga resultat från VM/EM finns här.

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like