Nu i helgen går den första av 2015 års åtta VM/EM-deltävlingar i Spanien.
Vi har två stycken svenskar med i startfältet. Fredrik Eriksson och Kevin Fagré. Kevin kommer i år att ställa upp på startlinjen med en Husqvarna FS450 och representera det Tjeckiska 833 Racing Team tillsammans med Pavel Kejmar (S1), Lukas Tuma (S2) samt Zdenek Jaros (S2).

Team 833 Husqvarna FS450

Vi passade på att prata med Kevin under försäsongsträningarna i Spanien.

Hur kommer det sig att du har valt att byta team inför 2015?
-Jag har ofta hamnat i kamp med förare ifrån Team 833 under EM-deltävlingarna. Efter att ha tampats i några heat så började vi prata med varandra. Man gratulerar och tackar för ett bra race. Sen under vintern som var så fick jag frågan om jag ville köra för dom i EM under 2015. Det är givetvis jätteroligt att få chansen att ingå i teamet och vi kommer att jobba för att alla förare ska utvecklas under hela säsongen.

Du kommer att åka på en annan hoj denna säsong?
-Ja, vi tog ett beslutet att åka på en likadan maskin som dom andra i teamet, Husqvarna FS450. Vi har nu tillbringat två veckor i Spanien med att testa den nya hojen och se vad den går för. Den känns väldigt förtroendeingivande. Chassiet påminner om den TM som jag åkt på tidigare. Effektkurvan skiljer sig lite mot vad jag är van vid så jag har fått justera körstilen för att matcha varvtalen genom kurvorna.

Hur ser du på den kommande säsongen, vad är målsättningen?
-Målsättningen för 2015 är att placera mig inom topp tio i EM, jag vill givetvis förbättra min placering ifrån 2014 men vi har ett tufft motstånd i år med många duktiga förare. Men jag kommer att kämpa och göra mitt allra bästa för att nå målet.

Utöver EM-serien då, kommer du att åka några race i SM-serien t.ex?
-Vi kommer att försöka att köra så många Svenska deltävlingar som möjligt när det passar in i schemat, vi ska även köra hela den Tjeckiska serien tillsammans med teamet. I SM så kommer jag att köra min TM som står där hemma.

Hur känns det inför helgens första tävling?
-Det känns bra, vi har haft en stabil försäsongsträning och jag känner mig väl förberedd inför tävlingen. Jag hoppas att så många som möjligt där hemma följer serien och oss Svenskar som tävlar i år.”

Vi önskar både Fredrik och Kevin lycka till inför säsongen 2015.

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like