Under 2015 förnyar Michelin sin serie hypersport- och bandäck för motorcyklar genom att introducera fyra nya däck. De är utformade för att motsvara kraven från alla slags förare, från professionella tävlingsförare till entusiaster som kör enstaka bandagar. De nya däcken som testats på bana innehåller den senaste tekniken för att ge maximal säkerhet, maximala prestanda och maximal körglädje.

MICHELIN Power SuperMoto

− Michelin Power SuperMoto
Den här däcksserien, som utvecklats i samarbete med de bästa förarna, blev en vinnare i 2014 års FIM SuperMoto World Championship. Det finns i en ny 16-tumsversion med innovativa gummiblandningar som tydligt förbättrar feedback från framdäcken, vägegenskaper, grepp och livslängd. Power SuperMoto kommer även i en Rain-version.

− Michelin Power Slick Evo
Michelin Power Slick Evo är avsett för bankörning och idealiskt för helgens bandagar. Det är enkelt att hantera, innehåller MICHELIN Adaptive Casing Technology (ACT) och en ny mycket mångsidig gummiblandning som gör att man slipper göra svåra däcksval beroende på väder och förhållanden på banan.

− Michelin Power Cup Evo
Det här däcket är en gatlegal mönstrad version av Michelin Power Slick Evo.

− Michelin Power SuperSport Evo
Michelin SuperSport Evo är utvecklat för användning både på väg och på bana. Det har mycket lång livslängd och samtidigt goda egenskaper på såväl torr som våt vägbana tack vare kombinationen av nya gummiblandningar och MICHELIN Adaptive Casing Technology (ACT).

Lanseringen av de här nya däcken under 2015 vittnar om Michelins passion för motorsport. Men motorsporten betyder mer än så för Michelin. Racing har länge varit ett idealiskt laboratorium för att testa nya teknologier under de mest extrema förhållanden hos Michelin. Synergin mellan racing och utvecklingen av hypersportdäck är särskilt påtaglig idag. Sedan företaget officiellt aviserat sin återkomst till MotoGP år 2016, växlar Michelin upp inför en ny utmaning i motorcykelsportens högsta mästerskap, där motorcyklarna har motoreffekter på upp till 250hk. MotoGP kommer nu, som ett led i den ständigt pågående demonstrationen av avancerad teknologi, att övergå till den hjulstorlek på17-tum som är standard på sport- och landsvägsmotorcyklar. Michelin har radat upp rekordmånga segrar i motorcykelracing och kan skryta med 112 världsmästerskap i alla dicipliner, liksom med en extraordinär säsong 2014 med två imponerande segrar i spanska och italienska Speed Championship. .

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like
Q-starz LT6000s
Läs mer

Hur snabb är du?

Table of Contents AIM MyChron Light TG Qstarz LT-Q6000Starlane Stealth GPS 3XGarmin Virb XEVilken ska man då köpa?…