Vad är en serieanmälan?
Om du som förare har planerat att köra säsongen 2019 så har du kanske noterat att det finns ett alternativ att man kan serieanmäla sig för hela säsongen. Det låter ju lite läskigt, måste man då alltså köra alla race? Eller är det så att man är garanterad en plats i alla race? Hur fungerar det där med serieanmälan egentligen?

Som förare så kan det finnas en osäkerhet i att anmäla sig till hela serien. “Tänk om jag inte tycker att det är roligt.” Tänk om jag kraschar och bryter ett ben i första tävlingen.” “Tänk om familjen vill köpa en pool för mina hojåkarpengar.” Men det finns också fördelar. Man tar kostnaden tidigt på säsongen så när det är dags för tävlingshelg så behöver man inte tänka på det. Man kan fokusera på däck, verktygslådan, bränsle, peppande kompisar i depån eller nåt annat av dom 45 saker man behöver ha koll på när det är racehelg. (Och om du skulle råka göra illa dig så återbetalas kostnaden för race som din skada medför att du inte kan köra. Mot läkarintyg givetvis.)
Måste du köra alla tävlingar om du serieanmäler dig? Nej, men avgiften som du betalar in täcker alla 6 race (2019) till ett rabatterat pris om 4800 kr för elit, 3840 kr för open samt 2400 kr för street. Det är alltså 20% rabatt för er som inte orkar ta fram miniräknaren. Du betalar bara för 4,8 tävlingar av 6. Så om du inte vill/kan köra en av årets tävlingar så är det fortfarande billigare att serieanmäla sig än att betala för varje respektive tävling.
Om du däremot har tänkt att bara prova på något race eller kanske köra max 3-4 tävlingar, då är det mer ekonomiskt för dig att ta det tävling för tävling.

Är du garanterad en plats på tävlingen om du serieanmäler dig? Ja, så länge det inte är fler serieanmälda än vad banans licens tillåter förare så är du med i tävlingen. Vi törs nog säga att ni är garanterad en plats om ni serieanmäler er. För ännu så har det inte skett att alla förare har serieanmält sig innan säsongen börjat. Men visst vore det häftigt om det skulle ske?

Logga in på ert Svemo TA och klicka på tävlingar. Där bör ni ha ett alternativ att göra en serieanmälan.
Klicka, betala, njut och vänta på tävlingssäsongen.

 

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like