Till helgen drar det igång, SM-serien i supermoto 2022!

Förra årets SM-vinnare, Hampus Gustafson, har startat säsongen med att köra två stycken VM-deltävlingar. VM är, uppenbart, en helt annan nivå än SM. Hampus första tävling gick inte som Hampus själv hade velat men han kom ändå hem med sitt första VM-poäng. Deltävling två gick bättre och han kunde plussa på nio nya VM-poäng till tabellen och har just nu tio VM poäng. När Hampus började köra tyska serien så fick han kämpa, men det gjorde att han utvecklades väldigt mycket under sina år som han körde den serien. Förmodligen kommer vi få se Hampus lära sig av motståndet i VM och sen klättra uppåt i resultatlistorna.


Thomas Gillisson, som blev trea förra året bara ett poäng bakom Fredrik Eriksson, kommer att köra i Spanska mästerskapen i år. Han kommer köra om SM-tävlingar som inte krockar med spanska tävlingarna. Första deltävlingen i spanska gick väldigt bra för Thomas och han vann sin klass. Vi kan nog vänta oss en fartökning från honom inför den här säsongen.
Förra året så hade vi några riktigt bra fighter mellan Fredrik, Thomas, Lukas Karlsson, Kevin Röttger och Daniel Christensen. Lukas, som inte är anmäld till tävlingen på Tuvängen, antydde redan förra året att det fanns en risk att han inte skulle köra i år. Vilket är synd då han har talang för att åka hoj, men han satt nog inte på riktigt rätt material ifjol.
Kevin har tränat väldigt mycket MX under våren och vi såg honom lägg varv på Tuvängens motardbana för några veckor sedan tillsammans med Thomas. Dom såg jämnsnabba ut på träningen så det blir intressant att se vilka som kommer vara längst fram och om någon kommer kunna utmana Hampus om titeln i år.
En sak som vi verkligen ser fram emot är årets joker. Sondre Haaverstad kommer gästa SM-serien och köra dom tävlingar som inte krockar med det spanska mästerskapet. Sondre har saknats i SM-serien på senare år men han har hållt sig aktiv genom att tävla nere i Spanien. Så vi får se vad han kan ställa till med i årets serie.

I support/instegsklassen, open, så ser det just nu ut att bli ett väldigt tunnt startfält. Fjolårets vinnare, Mikael Karlsson, är inte anmäld och verkar inte ska köra i år. Andramannen, Martin Dahlén Ekwall, är uppklassad till Elit men ännu inte anmäld till den första deltävlingen. Henrik Karlsson som tog tredjeplatsen i totalen är heller inte anmäld. Fredrik Skarpsjö som blev fyra i totalen har också klassats upp och ska köra i Elit.
Vi håller tummarna för att klassen är upbyggd av solskensförare så att dom kommer fram till nästa deltävling när solen kommer skina.


Våra vänner på Motoproworks kommer att ge vinnaren ur varje klass ett dekalkit från sitt sortiment. Är ni sugna på dekalkit? Följ länken här för att se deras sortiment av dekalkit för supermoto, motocross och adventurehojar.

This post is also available in: English

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like