Över 800 besökare såg under söndagen den 3:e augusti regerande svensk mästare ta hem ytterligare en deltävlingsseger i dagens race på Tuvängen Ring. Det var den första SM-deltävlingen i Supermoto som arrangerats i Stockholm.

I SM-klassen Elit vann Henrik Karlsson bägge finalheaten före Fredrik Eriksson. Fredrik låg tätt bakom Henrik i bägge omgångarna men lyckades aldrig att ta sig om. Arrangerande klubb SKRC och Tuvängen Rings egen elitförare Pär Hammarstrand placerade sig 6:a i totalen för dagen.

I Open-klassen för motionärer och blivande stjärnskott låg fighten mellan nykomlingen Mattias Engbom och seriens yngsta förare, 14-åriga Oskar Carlsson. Oskar tog hem segern i finalheat 1 med drygt 3 sekunder. I finalheat 2 tappade Oskar dock mot Mattias efter en lättare vurpa. Detta gjorde att Mattias ohotad kunde ta hem segern i heatet och i och med det även totalsegern.

Officiella slutresultaten för topp-tio förarna i bägge klasser från dagen samt officiella tabellställningen för hela 2014 kommer inom kort att publiceras på http://www.supermotosweden.se