Hej Mattias Engbom, vinnare av klassen Open 2014! Hur känns det att ha säkrat segern med två deltävlingar till godo?

Svårt att fatta men efter som Sterling kraschade och fick 0 poäng i helgen så gick Oskar upp som två i totalen även om han vinner båda heaten i Norge och Borås och jag nollar så vinner jag med 2 poäng.

Du har ju kommit in som årets rookie, men för att vara helt ärliga, vi har starka misstankar om att du har åkt hoj förut? Berätta lite om din bakgrund.

Har kört motorcykel sen jag lärde mig gå typ… Trail, motocross, enduro, hoppat freestyle, mc stunt-körde lite motard -07 men blev bara några träningar sendan fanns inte tiden pga jobbet.

Du kommer ju som sagt in som årets överraskning i sporten, kan du summera dina tankar och upplevelser om supermotosäsongen 2014? Vad har varit bra och vad har varit mindre bra?

Riktigt roligt. Bra och trevligt folk, bra gemenskap. Tråkigt att sporten är så liten i Sverige och svårt att få ihop folk till tävlingarna och att de inte finns så många ställen att träna på men de är ju betydligt mycket bättre än -07 då kördes det på rallycross och gokart-banor men kul att se att de kommer mer och mer banor runt om i Sverige.

Vad är dina planer för nästa år?

Blir att satsa hårt på ENG Racing, mitt företag, och bygga fjädring åt supermoto, cross, enduro och roadracing folket. Så tiden kommer nog inte finnas att köra lika mycket som i år men klart de ska köras så mycket jag hinner.

Hur skall du fira segern?

Får nog bli en kebab-tallrik mellan stötdämpar jobben 🙂

Tack Mattias för din tid!

Notera att ovanstående artikel baserar sig på officiellt tabellresultat från Svemos hemsida: http://www.svemo.se/sv/Grenar/SuperMoto/Resultat2014/

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like