Gröndals motorklubb arrangerade i helgen SM-deltävling 5 på Eskilstuna motorstadion där 37 supermotoförare från två nationer deltog. Dagen innan tävlingen genomfördes även det första testet av konceptet “Speedmotard” som tagits fram i syftet att enklare kunna marknadsföra sporten. Konceptet är utformat med kortare heat, start på rak linje och jokerplats. (läs mer här)

Elit – värdigt utmanad SM-mästare åter igen högst på pallen

Henrik Karlsson vann helgens deltävling efter att ha tagit segern i båda finalheaten. Karlsson var under dagen ordentligt utmanad av John Stambeck (som tog två andra placeringar under dagen), gästspelande för säsongen Ken Svanberg, och Fredrik Eriksson. Fredrik Eriksson tog tredje platsen i totalen efter en tredje placering i första heat och en femte placering i andra heatet.

Open – Seriens yngsta förare gjorde kanon-race

Oskar Carlsson, seriens yngsta förare, tog dubbelsegern och totalvinsten framför Mattias Engbom som placerade sig tvåa i båda heaten. Johan Granvik stod som tredje man på pallen efter två tredjeplaceringar. Fredrik Sterling, som låg tvåa i tabellen innan helgen, körde olyckligt omkull i första heatet och kunde inte fullfölja tävlingen.

Speedmotardtest

Under den öppna träningen dagen innan tävlingen så provkördes konceptet för Speedmotard. 17 förare ställde upp på testet och samtliga fick instruktioner av Daniel Söderberg, en av initiativtagarna kring konceptet. Det hela var genomfört efter 1h 20min, med åtta kvalheat och fyra finaler körda. En vinnare var korad och alla övriga deltagare hade en rankning utifrån placering i respektive final. Provkörningen var lyckad och arrangörerna fick med sig ett antal förbättringspunkter från testet och genom feedback från förarna. Vi ser att Speedmotarden successivt har stor potential att bli en riktig event och publiksport.

 

Uppdaterad tabell samt resultat finns samlat på resultatsidan.

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like