Första omgången för EM och VM i Supermoto gick idag av stapeln i Jerez, Spanien. I S1-klassen, VM, gavs inga större överraskningar annat än att säsongen verkar bjuda på ett magert startfält. Tidigare världsmästare Thomas Chareyre körde två stabila lopp och vann sedermera totalen med en första placering. Tyska Marc-Reiner Schmidt kom tvåa och Österrikiska Lukas Höllbacher trea. Finnen Asseri Kingelin, som även synts på Svenska banor, placerade sig på femte plats.

VM-totalens topp fem förare: Thomas CHAREYRE (TM), Marc-Reiner SCHMIDT (TM), Lukas HÖLLBACHER (Husqvarna), Pavel KEJMAR (KTM) och Asseri KINGELIN (Aprilia)

Mer spännande här på hemmaplan är givetvis S2-klassen, EM, där Sverige i år är representerade av två förare, Kevin Fagré och John Stambeck. Bägge förare är vana pallplats-kandidater i den Svenska serien och har, som vi tidigare skrivit, blivit signade till teamet Yamaha Inside Motorsports för EM-säsongen 2016.

I första racet för dagen fick Fagré en bra start och höll en femteplacering genom hela loppet. Stambeck som dessvärre fastnade i en omkullkörning i första kurvan, hamnade sist under första varvet men körde sedan upp sig till en 12:e placering.

I andra racet fick Fagré ytterligare en stabil start och låg i början och tampades med toppförarna. Efter en del nagelbitare levererade Fagré sitt personbästa och slutade på en fjärde placering i loppet och en femte i totalen. Stambeck gjorde en bättre start och körde sedermera upp sig från en elfte placering hela vägen upp till en femte i loppet och slutade åtta i totalen.

EM-totalens topp fem förare: Petr VORLICECK (Suzuki), Giovanni BUSSEI (TM), Milan SITNIANSKY (Honda), Diego MONTICELLI (TM) och Kevin FAGRÉ (Yamaha).

Foto: Supermoto Pics

0 Shares:
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like