Speedmotard är en ny tävlingsform framtagen med syfte att kunna marknadsföra sporten under mässor, event och andra tillställningar där man under kort tid vill generera publikintresse och kora en vinnare. “SM-veckan” är ett exempel på ett ypperligt tillfälle för att marknadsföra sporten, dock platsar inte nuvarande format för SM i Supermoto . För att prova tävlingsformen i ett skarpt läge inför nästa ansökningsperiod till SM-veckan i Sundsvall 2015, så arrangerar Eskilstuna motorstadion nu ett test av Speedmotarden.

“Låter det krångligt? I samband med provkörningen informeras förarna mer detaljerat och provkörningen blir i sig en praktisk lektion. Provkörningarna i år är inga tävlingar utan ska betraktas som ett försök att utveckla sporten och naturligtvis som en rolig grej!” säger Daniel Söderberg som är en av skaparna till nuvarande form av Speedmotard.

I konceptet deltar max 16 förare och man räknar med att köra hela upplägget på en timme. Tävlingen genomförs med kvalheat och minst ett finalheat per förare. I varje heat deltar fyra förare och man kör 3-4 varv, beroende på banans längd. Det är med andra ord korta och intensiva race som gäller. Man startar alla fyra förare i bredd och får sin startposition i finalheat utifrån placering i kvalheat. Det finns även en jokerplats i A, B och C-finalerna, totalt fem startande, som fylls av en föraren som vunnit finalen innan.

“Låter det krångligt? I samband med provkörningen informeras förarna mer detaljerat och provkörningen blir i sig en praktisk lektion. Provkörningarna i år är inga tävlingar utan ska betraktas som ett försök att utveckla sporten och naturligtvis som en rolig grej!” säger Daniel Söderberg som är en av skaparna till nuvarande upplägg av Speedmotard.

Kval 1 A (4 förare) B (4 förare) C (4 förare) D (4 förare)
Kval 2 A (4 förare) B (4 förare) C (4 förare) D (4 förare)
Final D (4 förare) C (5 förare) B (5 förare) A (5 förare)

Tänkt upplägg för Speedmotard.

Anmäl dig till första testkörningen av Speedmotard!

Är du sugen att vara med i den första Speedmotardkörningen 2014? Kontakta Marc Karlsson, via telefon (0766-265858) eller facebook om du är intresserad. SMS går bra.
Max antal förare för provkörning är 16, minimum är 5.

Uppsamling sker på Eskilstuna motorstadion, lör 6:e september, 15:00 med  info angående upplägget. Starten beräknas gå strax efter 16:00.

Speedmotardkonceptet planeras även att köras i Borås innan deras SM-deltävling den 27:e september.

0 Shares:
1 comment
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like